Aanpassen aan de omstandigheden

Wat is er mis met het aansluiten bij de telkens veranderende werkelijkheid? Als het regent, als het koud of warm is, kleden we ons daar toch ook op? Dat zelfde zouden we ook "gewoon" moeten gaan vinden bij het omgaan met de eerder genoemde punten. Voel je je ziek of draag je een virus bij je? Houd dan rekening met jezelf en met anderen. Pas je aan aan het moment. Blijf niet hangen in oordelen of piekeren, maar handel! Toon eigenaarschap. Je helpt dan aan een oplossing en zet je hakken niet in het zand. Je vecht dan niet tegen jezelf of je omgeving. Vechten zorgt voor negatieve energie. Mee helpen bouwen aan oplossingen voor een positieve!
Veel mensen zijn niet gewend aan het om leren gaan met verandering. Creativiteit en flexibiliteit mocht er vaak ook maar weinig zijn, dat begon vaak al op school. Het paste niet binnen de vastgelegde kaders. Iets waar we in vele andere sectoren ook nog steeds last van hebben.

Overmatige voorstructurering en het stelselmatig dichttimmeren van taken en verantwoordelijkheden heeft de mensen afgestompt. Het heeft geleid tot de huidige angst en onzekerheid bij vele mensen die zich nu in een hoek gedrukt voelen waar ze niet willen zijn. Systemen zijn centraal komen te staan in plaats van het mogen anticiperen op de telkens veranderende wereld om ons heen. Het aan mogen sluiten bij de omstandigheden en bij het moment.

Laten we dit oplossen, voor eens en altijd!
- Neem je verantwoordelijkheid en geef anderen ruimte om hun verantwoordelijkheid te kunnen nemen;
- Wees een voorbeeld voor jezelf en anderen;
- Go with the flow en help deze "open minded" de goede kant op te krijgen met positieve beïnvloeding en impact;
- Politiek, onderwijs en media: Neem jullie voorbeeldfunctie serieus en sluit aan bij wat echt nodig is in het moment en passend binnen het geheel. Verschuil je niet achter een ander of achter regels en afspraken. Wees puur en authentiek, zie en voel de ander in zijn of haar behoeften en toon lef!;
- Denk in het grote geheel en ga voor lange termijn oplossingen;

Alleen samen maken we de wereld een beetje beter. In vertrouwen, in liefde en verbondenheid.
Evolueren en aanpassen met gezond verstand. Doe je mee?