"Overzicht
creëert
vooruitgang"

Mogelijkheden bij HC&B:


 

Lifecoaching 

De persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal.

 

(Loopbaan)begeleiding 

De werkgerelateerde ontwikkeling staat centraal.

 

Teamcoaching 

Draait om de vraag wat nodig is en hoe dit aangepakt kan worden.

 

Communicatie

Trainingen ter verbetering van onderling inzicht en groei.

 

Aanzet tot (spirituele) groei 
Ruimte durven geven aan ...

 

Maatwerk

In goed overleg wordt tevens zorgvuldig maatwerk geboden.

Actueel


Vanaf september start ik op een nieuwe school als directeur, maar daarnaast ben ik weer meer beschikbaar als coach, begeleider, maar ook als vernieuwingsinspirator en zelfstandig onderwijsadviseur. In augustus/ september wordt deze website daarom ook compleet vernieuwd.


Tarieven - Wil je meer weten over de gunstige tarieven die HC&B hanteert? Informeer gerust naar de mogelijkheden. Alles is zoveel mogelijk op maat!Als spreker over onderwijsvernieuwing of maatschappelijke verbinding is Taco ook te boeken via het rolmodellenbureau in Den Haag: www.rolmodellenbureau.nl


Onderwijsvernieuwing
Binnen het basisonderwijs heb ik een brede ervaring opgedaan binnen leiding geven aan complexe organisaties en onderwijsvernieuwing. Begeleiding is bijvoorbeeld mogelijk op het gebied van voorwaarden om onderwijsvernieuwing succesvol toe te kunnen passen. Ik sta voor onderwijs waarbij kinderen zoveel mogelijk worden uitgedaagd om te ontdekken en te onderzoeken en waarbij vakoverstijgend wordt gewerkt, waardoor actuele verbindingen kunnen worden toegepast. Tevens geef ik lezingen en presentaties over onderwijsvernieuwing.


Beperkt traject
Uiteraard zijn er mensen die wel eens een beperkt aantal gesprekken willen hebben ten behoeve van het krijgen van een beter overzicht in waar men nu staat in het leven of in het werk. Of er zijn mensen die geen langdurige coaching aan willen gaan, maar die op zoek zijn naar een waardevolle ontmoeting of gewoon een keer een goed gesprek. Ook voor korte trajecten geldt: Informeer gerust wat er mogelijk is bij HC&B.


Samenwerking
Houkema Coaching en Begeleiding werkte onder andere samen met Joyswellnessstudio bij inspiratievolle "wellnessdagen", op bijzondere locaties. Tevens was Taco wandelcoach op het Gaia Festival in Deventer in 2016. Vanaf de zomer van 2017 is Taco te boeken als "Rolmodel" op het gebied van onderwijsvernieuwing. Dit loopt via het Rolmodellenbureau in Den Haag: www.rolmodellenbureau.nl/taco-houkema/ 
Taco is vanaf de zomer van 2018 ook Basic Coach "Jongens in hun Kracht".


Vakantierust
Vanwege het andere ritme dat een vakantie voor veel mensen teweeg brengt, komen er soms ideeën naar voren waarmee je aan de slag wilt. De afstand die je even hebt genomen, brengt mogelijk nieuwe vragen of twijfels naar voren of zorgt voor nieuwe inspiratie. Wil je er met iemand over door praten? Je bent van harte welkom! Overzicht creëert vooruitgang! 

Stemacteur
Taco Houkema praat regelmatig evenementen aan elkaar als speaker. Dit zijn bijvoorbeeld sportevenementen als de Kidsrun en Driedorpenloop in Gorssel, Eefde en Joppe en de 5hoekloop in Deventer. Daarnaast kan Taco geboekt worden als voice-over of stemacteur voor bijvoorbeeld commercials via www.intervoiceover.com (stem 11233). Voorbeelden zijn verder te vinden op http://tahoblog.simplesite.com/ en op Youtube, bijvoorbeeld als stem onder een promotiefilm: https://www.youtube.com/watch?v=LQ2BiJb4EbQ 

Eigen blogsite
Af en toe schrijft Taco een eigen blog. Deze blogs zijn te vinden op: tahoblog.simplesite.com 

Inspiratiewandeling

Nieuw bij HC&B, is een inspiratiewandeling, bijvoorbeeld langs het water of in het bos. Aan de hand van diverse metaforen, komen we tot coaching, advies of het uitwisselen van ervaringen!


Hoog Sensitiviteit en Nieuwe Tijdskinderen
Steeds meer mensen komen er achter dat zij en vele kinderen die de laatste jaren zijn geboren, hoog gevoelig of hoog sensitief zijn. Herkenbaar? Je zintuigen lijken meer open te staan dan die van anderen. Dit is natuurlijk een kracht, maar je kunt er ook last van hebben. Met name het leren afschermen tegen alles dat bij je binnen kan komen, kan een hele opgave zijn. Zelf heb ik een hele zoektocht achter de rug betreffende dit onderwerp. Binnen mijn werk in het onderwijs, zie ik ook vele ouders en kinderen worstelen met dit onderwerp. Via diverse kanalen, werk ik aan meer acceptatie voor dit onderwerp onder alle lagen van de samenleving. Kan ik jou ook ergens mee helpen?

 

 

 

Inloggen  |  Copyright © 2021 HC&B Coaching en Begeleiding